субота, 18. јануар 2014.

Noćna panorama Podgorice

Poštovani prijatelji, ukratko ćemo objasniti istorijat Podgorice, za sve one goste našeg bloga koji nisu upućeni u istorijat i ljepote našeg grada.
Podgorica je glavni i najveći grad u Crnoj Gori. Nalazi se u središnjem dijelu doline rijeke Morače. Podgorica je nastala u rimsko doba kao i Birziminium, kasnije i kao rimski grad Duklja. U srednjem vijeku naselili su je Slaveni i nazvali su je Ribnica, kasnije i Titograd. 
Naziv Podgorica upotrijebljen je prvi put 1426. godine. Prema posljednjem službenom popisu stanovništva iz 2011. godine, opština Podgorica imala je 185.937 stanovnika, raspoređenih u 143 naseljena mjesta. Sam grad Podgorica imao je 155.725 stanovnika.
Podgorica nije samo administrativni centar Crne Gore već i njezin glavni gospodarski pokretač. Najveći dio crnogorske industrije i firmi nalazi se u Podgorici.
Glavna gradska ulica je Ulica slobode, koja je i gradski korzo, dok pješačku zonu čine Njegoševa i Hercegovačka ulica, s buticima i kafićima. Ako do sada niste imali priliku posjetiti naš grad, potrudite se da ovo proljeće učinite još ljepšim uz ljepotama našeg grada. Nećete se pokajati zato neka vam Podgorica uljepša proljeće koje polako dolazi.
Dragi naši prijatelji, imate priliku pogledati kako izgleda naš grad u večernjim časovima. 
Uživajte uz slike našeg predivnog grada. 




Нема коментара:

Постави коментар